Forfattermaria
Bedømmelse

Der er ikke noget bedre end en friskbagt sødmælks bolle enten som aftenskaffe, morgenmad eller søndagshygge om eftermiddagen. Denne opskrift giver 12 boller

Sødmælks bolle opskrift fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 1 hr 20 minutterKogetid/Bagetid 14 minutterTotal1 hr 34 minutter
Pensling
Sødmælks boller - perfekt til en hyggestund
1

Opskriften giver 12 boller

Der er ikke noget bedre end friskbagte sødmælks boller, enten som aftenskaffe, morgenmad eller søndagshygge om eftermiddagen. Min mand elsker friskbagt brød. Man ville normalt ikke sige at denne type bolle er god for hverken blodsukker eller vægttab. Men igen det handler om mængde. 1 bolle skader ikke !!!

Denne bolle er dejlig blød indeni og så har den en lidt sej skorpe, som vi godt kan lide dem. Pga. den store mængde af gær i dejen, så skal den ikke hæve ret længe. Så det er nogle hurtige boller at lave hvis du får gæster indenfor 2 timer. Prøv opskriften og skriv gerne en kommentar

Denne dej kan både æltes i hånden og på maskine. Jeg har gjort det på maskine

Sådan laver du mine sødmælks boller
2

Lun mælk, så den er håndlun. Ikke mere end det

Kom mælken i en røre- eller ælteskål

Kom gæren ved sammen med sukker og lade det stå i 10 minutter til gæren er opløst

3

Vej imens mel og salt af i en skål. Bland det lidt sammen, så salten ikke rammer gæren med det samme det kommer i

4

Kom alt melet ved

Start røremaskinen på halv kraft og ælt 5-6 minutter Skrue herefter op på næsten fuld styrke i 5 minutter

Tilsæt herefter smørret i små stykker og lad det arbejde sig ind i dejen i ca. 5 minutter

Hvis du ælterdejen i hånden skal du ælte første 8-9 minutter, til dejen har opbygget gluten og når smørret (her er det en fordel hvis smørret er ret blødt) er kommet i skal du ælte til det er kommet godt ind i dejen.

5

Når dejen er æltet færdig, så skal den hæve tildækket i et lunt rum, gerne over en radiator i 25 minutter

Efter 25 minutter - Foldning af boller
6

Afgas dejen og del den i 2

Rul hver dej ud i en pølse og del den i seks stykker. Så du får 12 dej klumper

Fold bollen ind under sig, så den før en glat overflade i toppen og den bliver spændt op.

Læg dem på 1 bageplade

Stil boller til hævning igen med et viskestykke over sig i et lunt rum i 35 minutter

Efter 25 minutters hævning - Nu skal ovnen tændes
7

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Når ovnen er varm
8

Hent bollerne fra hævning

Pensel dem med sødmælk på toppen

Stil bollerne i ovnen og skru ned for ovnen til 175 grader varmluft

Bag bollerne i ca. 13-14 minutter til de er gyldenbrune

9

Lad bollerne køle af på en rist.

Du kan altid banke en af bollerne under bunden og lyder den hul, så er den klar til at spise

Velbekomme 🙂

Tip
10

Disse boller er så gode friskbagte

Men de kan også tåle at komme i fryseren. Her vil jeg bare anbefale at du lader dem tø helt op først og så luner dem ved 100 grader i ca. 4 minutter, så er de klar til at spise.

Ingredienser

Pensling

Vejledning

Sødmælks boller - perfekt til en hyggestund
1

Opskriften giver 12 boller

Der er ikke noget bedre end friskbagte sødmælks boller, enten som aftenskaffe, morgenmad eller søndagshygge om eftermiddagen. Min mand elsker friskbagt brød. Man ville normalt ikke sige at denne type bolle er god for hverken blodsukker eller vægttab. Men igen det handler om mængde. 1 bolle skader ikke !!!

Denne bolle er dejlig blød indeni og så har den en lidt sej skorpe, som vi godt kan lide dem. Pga. den store mængde af gær i dejen, så skal den ikke hæve ret længe. Så det er nogle hurtige boller at lave hvis du får gæster indenfor 2 timer. Prøv opskriften og skriv gerne en kommentar

Denne dej kan både æltes i hånden og på maskine. Jeg har gjort det på maskine

Sådan laver du mine sødmælks boller
2

Lun mælk, så den er håndlun. Ikke mere end det

Kom mælken i en røre- eller ælteskål

Kom gæren ved sammen med sukker og lade det stå i 10 minutter til gæren er opløst

3

Vej imens mel og salt af i en skål. Bland det lidt sammen, så salten ikke rammer gæren med det samme det kommer i

4

Kom alt melet ved

Start røremaskinen på halv kraft og ælt 5-6 minutter Skrue herefter op på næsten fuld styrke i 5 minutter

Tilsæt herefter smørret i små stykker og lad det arbejde sig ind i dejen i ca. 5 minutter

Hvis du ælterdejen i hånden skal du ælte første 8-9 minutter, til dejen har opbygget gluten og når smørret (her er det en fordel hvis smørret er ret blødt) er kommet i skal du ælte til det er kommet godt ind i dejen.

5

Når dejen er æltet færdig, så skal den hæve tildækket i et lunt rum, gerne over en radiator i 25 minutter

Efter 25 minutter - Foldning af boller
6

Afgas dejen og del den i 2

Rul hver dej ud i en pølse og del den i seks stykker. Så du får 12 dej klumper

Fold bollen ind under sig, så den før en glat overflade i toppen og den bliver spændt op.

Læg dem på 1 bageplade

Stil boller til hævning igen med et viskestykke over sig i et lunt rum i 35 minutter

Efter 25 minutters hævning - Nu skal ovnen tændes
7

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Når ovnen er varm
8

Hent bollerne fra hævning

Pensel dem med sødmælk på toppen

Stil bollerne i ovnen og skru ned for ovnen til 175 grader varmluft

Bag bollerne i ca. 13-14 minutter til de er gyldenbrune

9

Lad bollerne køle af på en rist.

Du kan altid banke en af bollerne under bunden og lyder den hul, så er den klar til at spise

Velbekomme 🙂

Tip
10

Disse boller er så gode friskbagte

Men de kan også tåle at komme i fryseren. Her vil jeg bare anbefale at du lader dem tø helt op først og så luner dem ved 100 grader i ca. 4 minutter, så er de klar til at spise.

Sødmælks boller