Forfattermaria
Bedømmelse

Der er ingen der siger at man ikke kan spise en kotelet og slaw og ikke tabe sig. Du kan se opskriften her

Sødkartoffel med sund slaw of svinekotelet fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 10 minutterKogetid/Bagetid 30 minutterTotal40 minutter
Bagt sødkartoffel
Sund slaw
Skaftkotelet
Bare fordi det er lidt amerikansk behøver det ikke være usundt 🙂
1

Denne opskrift er til alle jer som ikke tænker man kan spise kød når man er på en livsstilsændring. Det kan man godt. I vores hjem bruger vi altid skaftkoteletter når vi skal have den type kød. Den primære årsag er smag og så er den lidt sværere at stege tør.

Denne opskrift er til 1 person. Men det er hurtigt at gange op for denne type mad skal ikke nydes alene.

Håber du kan lide opskriften

Sødkartoffel
2

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.

Skyld i mens din store sødkartoffel og skrub den godt. Den skal nemlig bruges med skrald. Skrald er en god ting, fro rigtig mange vitaminer sidder i den og den smager heller ikke værst.

Halver din sødkartoffel og put den i en pose med olie, salt, peber og timian og ryst den godt. du kunne sagtens bare smøre kartoflen med olie, men man bruge ofte mere end nødvendigt. Derfor er det godt at bruge en pose at fedte tingene ind i.

Når ovnene er varm kan du ligge sødkartoflen på en bageplade eller et ovnfast fad og lade den bage i ca. 25-30 minutter. Hold øje med den, den må ikke bliver for mørk

Skaftkotelet
3

Skaftkoteletter skal have lidt længere tid end almindelig koteletter. Derfor skal du allerede begynde at tænke på den nu

Find en pande frem og begynd at varm den op på fuld blus

Drys din kotelet med salt og peber på begge sider.

Når panden begynder at blive varm, så tilsæt lidt olie, jeg plejer at bruge omkring 2 spsk. fulde og lad det blive varm.

Læg skaftkoteletten på panden og husk at ligge den væk fra dig, så du ikke får varm fedt på dig.

Lad den få en god stegeskorpe. ca. 5 minutter ved høj varme

Vend den og skru ned for panden og tilsæt en lille klat smør, ca. 15 gram...

Lad den nu stå og stege i ca. 15 minutter alt efter hvor rosa du vil have den og alt efter hvor tyk den er.

Sund slaw
4

Mens koteletten steger, kan vi gøre klar til den sunde slaw

Start med at vaske spidskål og gulerødder

Snit spidskålen meget fint og hak rødløg i små tern

Skræl og riv på den grove side gulerødderne

Vej dine tørrede tranebær af og så er vi der næsten

5

Nu skal vi have lavet slawen færdig.

Put, skyr, skal af en citron, salt, peber, sennep i en skål og put en lille smule vand i så skyren ikke er hel så stiv. Men husk der kommer også gulerødder i så giver lidt væske. så den må ikke være for tynd. Jeg ville starte med 3 spskfulde. Smag til med citronsaft, men husk den gerne må smage både lidt salt, syrligt og sennep må også gerne træde frem. For grønsagerne stjæler en del af smagen.

6

Hæld gulerødder, spidskål, rødløg og tranebær i dressingen og rør godt rund. Smag altid til efter du har tilsat grønsagerne. For smagen kan ændre sig.

Anretning
7

Der er ikke så meget man skal gøre her

Læg din skaftkotelet på tallerkenen og placer den halve sødkartoffel ved siden af.

Fyld op med en god mængde sund slaw og server

TIP! Det er altid en god ide at lade sin skaft kotelet hvile lidt inden man lægger den på tallerkenen. Mindst 5 minutter.

Ingredienser

Bagt sødkartoffel
Sund slaw
Skaftkotelet

Vejledning

Bare fordi det er lidt amerikansk behøver det ikke være usundt 🙂
1

Denne opskrift er til alle jer som ikke tænker man kan spise kød når man er på en livsstilsændring. Det kan man godt. I vores hjem bruger vi altid skaftkoteletter når vi skal have den type kød. Den primære årsag er smag og så er den lidt sværere at stege tør.

Denne opskrift er til 1 person. Men det er hurtigt at gange op for denne type mad skal ikke nydes alene.

Håber du kan lide opskriften

Sødkartoffel
2

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.

Skyld i mens din store sødkartoffel og skrub den godt. Den skal nemlig bruges med skrald. Skrald er en god ting, fro rigtig mange vitaminer sidder i den og den smager heller ikke værst.

Halver din sødkartoffel og put den i en pose med olie, salt, peber og timian og ryst den godt. du kunne sagtens bare smøre kartoflen med olie, men man bruge ofte mere end nødvendigt. Derfor er det godt at bruge en pose at fedte tingene ind i.

Når ovnene er varm kan du ligge sødkartoflen på en bageplade eller et ovnfast fad og lade den bage i ca. 25-30 minutter. Hold øje med den, den må ikke bliver for mørk

Skaftkotelet
3

Skaftkoteletter skal have lidt længere tid end almindelig koteletter. Derfor skal du allerede begynde at tænke på den nu

Find en pande frem og begynd at varm den op på fuld blus

Drys din kotelet med salt og peber på begge sider.

Når panden begynder at blive varm, så tilsæt lidt olie, jeg plejer at bruge omkring 2 spsk. fulde og lad det blive varm.

Læg skaftkoteletten på panden og husk at ligge den væk fra dig, så du ikke får varm fedt på dig.

Lad den få en god stegeskorpe. ca. 5 minutter ved høj varme

Vend den og skru ned for panden og tilsæt en lille klat smør, ca. 15 gram...

Lad den nu stå og stege i ca. 15 minutter alt efter hvor rosa du vil have den og alt efter hvor tyk den er.

Sund slaw
4

Mens koteletten steger, kan vi gøre klar til den sunde slaw

Start med at vaske spidskål og gulerødder

Snit spidskålen meget fint og hak rødløg i små tern

Skræl og riv på den grove side gulerødderne

Vej dine tørrede tranebær af og så er vi der næsten

5

Nu skal vi have lavet slawen færdig.

Put, skyr, skal af en citron, salt, peber, sennep i en skål og put en lille smule vand i så skyren ikke er hel så stiv. Men husk der kommer også gulerødder i så giver lidt væske. så den må ikke være for tynd. Jeg ville starte med 3 spskfulde. Smag til med citronsaft, men husk den gerne må smage både lidt salt, syrligt og sennep må også gerne træde frem. For grønsagerne stjæler en del af smagen.

6

Hæld gulerødder, spidskål, rødløg og tranebær i dressingen og rør godt rund. Smag altid til efter du har tilsat grønsagerne. For smagen kan ændre sig.

Anretning
7

Der er ikke så meget man skal gøre her

Læg din skaftkotelet på tallerkenen og placer den halve sødkartoffel ved siden af.

Fyld op med en god mængde sund slaw og server

TIP! Det er altid en god ide at lade sin skaft kotelet hvile lidt inden man lægger den på tallerkenen. Mindst 5 minutter.

Sødkartoffel med sund slaw og svinekotelet