Forfattermaria
Bedømmelse

Lækker og hurtigt aftensmad med svinemørbrad og karryblomkål - Prøv den

Stegt mørblad med karryblomkål og spidskål GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal30 minutter
Mørbrad
Karry blomkål
Lidt om denne ret
1

Denne ret er til 4 personer.

Denne ret kan også sagtens laves på en gril her i sommermånederne hvis man vil det eller over bål. Så det er bare med at nyde at man kan få friske danske blomkål.

Mørbraden
2

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft

3

Puds mørbraden af.

Find en bradepande og spred olivenolie, salt, peber og basilikum ud i bunden af den... Rul mørbraden, så den bliver dækket af krydderier. Når den er dækket, så drys med lidt ekstra salt ovenpå

Når ovnen er varm så skal mørbraden ind i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor tyk den er og om man kan lide rosa svinekød

Karryblomkål
4

Når mørbraden er kommet i ovnen.

Vask blomkålen og del i den i små buketter som er lette at spise.

Varm en pande op ved høj varme og kom krydderier på mens den varmer op så de bliver brændt lidt af, men pas på det ikke bliver for meget.

Når krydderierne er varmet så hæld en spsk. olivenolie på panden og læg blomkålene på. Skrue ned til middelvarme

Blomkålene må gerne blive mørkebrune og de vil få farven af karryen. Gi dem ca. 5 minutter

5

Efter ca. 5 minutter, hæld kokosmælken på

Det er meningen at kokosmælken skal fungere som sovs og koge lidt ind... Bruger du light kokosmælk kan det ikke lade sig gøre.

Gi blomkålen ca. 8-9 minutters kogning i kokosmælken og husk at tilføje salt og peber til retten

6

Imens blomkålen koger.

Så snit spidskålen i ca. 2 cm strimler med en kniv, så det er klar

og find et rivejern til citronskallen og vask persillen hvis du vil have det på.

Anretning
7

Tag mørbraden ud af ovnen og lad den stå og hvile i mindst 5 minutter.

Imens kan du tilsætte spidskålen ved blomkålen og sluk for varmen. Vend spidskålen rundt mellem blomkålen og kokosmælken og lade den blive tilberedt der.

Husk at smage på sovsen nu her om den mangler salt og peber.

Riv citronskal af en hel citron udover retten.

8

Tag 4 tallerkener

Find et skærebræt og del kødet i 4 stykker.

Ta en 1/4 af blomkålen/spidskålen og læg over på hver tallerken. Placer kødet ovenpå og drys med persille.

Selvom det ikke ser ud af meget og det kun er grønsager. Så mætter denne ret rigtig meget og det er det der er så dejligt.

Jeg håber du vil nyde den.

Ingredienser

Mørbrad
Karry blomkål

Vejledning

Lidt om denne ret
1

Denne ret er til 4 personer.

Denne ret kan også sagtens laves på en gril her i sommermånederne hvis man vil det eller over bål. Så det er bare med at nyde at man kan få friske danske blomkål.

Mørbraden
2

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft

3

Puds mørbraden af.

Find en bradepande og spred olivenolie, salt, peber og basilikum ud i bunden af den... Rul mørbraden, så den bliver dækket af krydderier. Når den er dækket, så drys med lidt ekstra salt ovenpå

Når ovnen er varm så skal mørbraden ind i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor tyk den er og om man kan lide rosa svinekød

Karryblomkål
4

Når mørbraden er kommet i ovnen.

Vask blomkålen og del i den i små buketter som er lette at spise.

Varm en pande op ved høj varme og kom krydderier på mens den varmer op så de bliver brændt lidt af, men pas på det ikke bliver for meget.

Når krydderierne er varmet så hæld en spsk. olivenolie på panden og læg blomkålene på. Skrue ned til middelvarme

Blomkålene må gerne blive mørkebrune og de vil få farven af karryen. Gi dem ca. 5 minutter

5

Efter ca. 5 minutter, hæld kokosmælken på

Det er meningen at kokosmælken skal fungere som sovs og koge lidt ind... Bruger du light kokosmælk kan det ikke lade sig gøre.

Gi blomkålen ca. 8-9 minutters kogning i kokosmælken og husk at tilføje salt og peber til retten

6

Imens blomkålen koger.

Så snit spidskålen i ca. 2 cm strimler med en kniv, så det er klar

og find et rivejern til citronskallen og vask persillen hvis du vil have det på.

Anretning
7

Tag mørbraden ud af ovnen og lad den stå og hvile i mindst 5 minutter.

Imens kan du tilsætte spidskålen ved blomkålen og sluk for varmen. Vend spidskålen rundt mellem blomkålen og kokosmælken og lade den blive tilberedt der.

Husk at smage på sovsen nu her om den mangler salt og peber.

Riv citronskal af en hel citron udover retten.

8

Tag 4 tallerkener

Find et skærebræt og del kødet i 4 stykker.

Ta en 1/4 af blomkålen/spidskålen og læg over på hver tallerken. Placer kødet ovenpå og drys med persille.

Selvom det ikke ser ud af meget og det kun er grønsager. Så mætter denne ret rigtig meget og det er det der er så dejligt.

Jeg håber du vil nyde den.

Stegt mørblad med karryblomkål og spidskål