Forfattermaria
Bedømmelse

Sund kødsovs med spidskålspasta er en anderledes måde at spise pasta med kødsovs, hvor der ikke er så mange kalorier i

Sund kødsovs med spidskålspasta - GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 10 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal35 minutter
Til 4 personer
Kødsovs uden at være kødsovs
1

Denne opskrift er til 4 personer.

Jeg ved godt, pasta er pasta og det er noget værre snyd at kalde det andet... Men det fungere faktisk godt hvis man tager sin kødsovs opskrift og bare skifter pastaen ud med spidskål... Det gode ved det er at du får en masse grønsager og så sparer du cirka 270 kalorier pr 100 gram pasta i forhold til spidskål. Så det er også værd at tage med.

Hvis du gerne vil have pasta. Så spis frisk pasta til i stedet, ikke tørret. Grunden til dette er at frisk pasta påvirker ikke dit blodsukker så meget som tørret pasta gør og samtidig med det så kan man ikke spise så meget frisk pasta, som man kan spise tørret.

Som i måske har fundet d af så elsker jeg persille, men du bestemmer selv om du vil have det på. Du kan også bruge frisk basilikum eller oregano til denne opskrift. Valget er helt dit. 🙂

Sådan laver du sovsen
2

Find en gryde og sæt den på hård varm

Når den er varm så tilsæt; olie, karry, løg og hvidløg og lad det stege i ca. 1-2 minutter, så karryen lige kan få lidt varme. Kom det hakket kød ved og få det til at stege godt så du får nogle brune kanter, Husk salt og peber. Når kødet har fået lidt stegeflade, så tilsæt soja og lade det fordampe ind i kødet.

Grunden til jeg gør det er pga. smagen... Soja give en dejlig omami og opbygge smag og så er det en god naturlig kilde til salt, som kroppen også bedre kan omsætte.

Mens kødet steger kan du skrælle og rive gulerødder og rengøre og skære porrer i tynde skiver.

3

Når kødet at fået alt det dejlige soja ind i sig, så kan du tilsætte gulerødder og porre og lade det svitse med rundt i ca. 5 minutter

Tilsæt vand og bouillon og lade det kogen ved middelvarme i ca. 10 minutter

Spidskålspasta
4

Ja der er ikke så meget at skrive her 🙂

Vask dit spidskål og skær det ud i meget fine strimler. Det er vigtigt at strimlerne er fine, for ellers kan sovsen ikke tilberede dem.

Sådan anretter du
5

Start med at jævne din sovs med maizena til du synes den har en god konsistens. Husk på at du skal bruge noget væske for at kunne tilberede spidskålet. Så sovsen må ikke være for tyk. Smag det hele til med salt og peber.

Kom den fintsnittet spidskål på tallerkenen, hæld sovs over og pynt med persille eller en anden krydderurt. Lige inden du spiser, så vend sovsen rundt i spidskålen, så den kan tilberede den lidt...

God appetit 🙂

Ingredienser

Til 4 personer

Vejledning

Kødsovs uden at være kødsovs
1

Denne opskrift er til 4 personer.

Jeg ved godt, pasta er pasta og det er noget værre snyd at kalde det andet... Men det fungere faktisk godt hvis man tager sin kødsovs opskrift og bare skifter pastaen ud med spidskål... Det gode ved det er at du får en masse grønsager og så sparer du cirka 270 kalorier pr 100 gram pasta i forhold til spidskål. Så det er også værd at tage med.

Hvis du gerne vil have pasta. Så spis frisk pasta til i stedet, ikke tørret. Grunden til dette er at frisk pasta påvirker ikke dit blodsukker så meget som tørret pasta gør og samtidig med det så kan man ikke spise så meget frisk pasta, som man kan spise tørret.

Som i måske har fundet d af så elsker jeg persille, men du bestemmer selv om du vil have det på. Du kan også bruge frisk basilikum eller oregano til denne opskrift. Valget er helt dit. 🙂

Sådan laver du sovsen
2

Find en gryde og sæt den på hård varm

Når den er varm så tilsæt; olie, karry, løg og hvidløg og lad det stege i ca. 1-2 minutter, så karryen lige kan få lidt varme. Kom det hakket kød ved og få det til at stege godt så du får nogle brune kanter, Husk salt og peber. Når kødet har fået lidt stegeflade, så tilsæt soja og lade det fordampe ind i kødet.

Grunden til jeg gør det er pga. smagen... Soja give en dejlig omami og opbygge smag og så er det en god naturlig kilde til salt, som kroppen også bedre kan omsætte.

Mens kødet steger kan du skrælle og rive gulerødder og rengøre og skære porrer i tynde skiver.

3

Når kødet at fået alt det dejlige soja ind i sig, så kan du tilsætte gulerødder og porre og lade det svitse med rundt i ca. 5 minutter

Tilsæt vand og bouillon og lade det kogen ved middelvarme i ca. 10 minutter

Spidskålspasta
4

Ja der er ikke så meget at skrive her 🙂

Vask dit spidskål og skær det ud i meget fine strimler. Det er vigtigt at strimlerne er fine, for ellers kan sovsen ikke tilberede dem.

Sådan anretter du
5

Start med at jævne din sovs med maizena til du synes den har en god konsistens. Husk på at du skal bruge noget væske for at kunne tilberede spidskålet. Så sovsen må ikke være for tyk. Smag det hele til med salt og peber.

Kom den fintsnittet spidskål på tallerkenen, hæld sovs over og pynt med persille eller en anden krydderurt. Lige inden du spiser, så vend sovsen rundt i spidskålen, så den kan tilberede den lidt...

God appetit 🙂

Sund kødsovs med spidskålspasta