Spis rigtig mad

I dagens Danmark, hvor vi alle har travlt. Så virker det på mig (personlig holdning), som om at der er to typer mennesker. Dem som prioriterer mad og madlavning og dem hvor det bare skal gå hurtigt. Jeg synes der kommer mere og mere færdigmad, som ser ud som om det er sundt, men faktisk ikke er det, hvis man først kigger på ingredienslisten. Det bekymrer mig faktisk lidt.

 

Hvorfor bruge tiden ?

Vi er enige om mad tager tid og gider man ikke stå i et køkken. Så kan jeg sagtens se at det ikke er noget man prioriterer. Jeg vil bare opfordre folk til at spise så meget ikke fabrikeret mad som muligt og lave så meget som man kan fra bunden. Dels for at du får kontrol over hvad du får i din krop, både fedt, sukker, vitaminer, og kunstige tilsætningsstoffer. Men også for at komme tilbage til roden af hvad mad er. Jeg bruger selv mad som et frirum og ikke noget som bare skal overstås. Jeg finder glæde i at se noget som jeg har skabt blive spist med velbehag og jeg har det godt i hovedet med hvad jeg spiser, for jeg ved hvad der er i.

I Danmark har vi mange livsstilssygdomme, sukkersyge, for højt kolesterol, overvægt (jeg var selv en af dem som havde for meget på sidebenene), hjertekarsygdomme, kroniske syge med videre og nogle forsker mener at grunden til noget af dette er der, er pga. den mad som vi indtager i dag og ikke mindst vores stresset liv. Det stresse liv er jo ofte skabt af forventninger, arbejdsplads og idealer. Den del kan være svære at ændre på, men maden kunne være et sted af starte og måske kan det give dig et frirum

 

Spis rigtig mad – hvorfor

  • Kort og godt det er meget bedre for dig.
  • Du styrer hvad der er i din mad.
  • Du ved hvordan det er lavet
  • Du kender kvaliteten af råvarerne
  • Du tager ansvar for din krop
  • Du kan muligvis bruge madlavningen som frirum
  • Du kan muligvis holde livsstilssygdomme i skak eller fjerne dem

 

Invester tid i din selv og din krop og spis rigtig mad.

 

Læs også artiklen:  Et vægttab kræver tid i køkkenet og Protein er koden