Brug salt i din mad – men brug noget ordentlig

 

Tjek dit saltniveau ved lægen

Jeg synes altid det er en god ide inden du starter med en livsstil ændring at gå til din læge og få lavet et sundhedstjek og blodprøver. Derved ved du hvordan din krop har det. Mangler den vitaminer, mineraler, salt. Har du sukkersyge, for højt kolesterol eller er der har du en anden begyndende livsstil sygdom, som du kan nå at stoppe i tide. Tag ansvar for hvad du har gjort ved din krop, så kan du også altid lettere tage ansvar for de nye tiltag. Har du et godt saltniveau, så fortsæt med det du gør.

 

Brug salt ansvarligt

Jeg ved godt, sygehuset, læger, diætister og andre i sygehusvæsnet, siger at vi skal skrue ned for saltet. Vi skal heller ikke bruge for meget, men maden skal smage af noget. Hvis du samtidig træner og sveder meget, så skyller din krop meget af salten ud igen.

Jeg synes jeg oplever flere og flere, som bliver nødt at få et tilskud af salttabletter, fordi de har vænnet deres krop og smagsløg til ikke at skulle have salt. Vi har brug for salt i vores system ellers kan man blive dårlig, komme til at lide af svimmelhed og i værste fald kan kroppen overhovedet ikke fungere. Det ønsker du ikke, når du skal i gang med at ændre dit liv, så derfor brug salt i din mad.

 

Salt skal i maden – ikke ovenpå

Mange når de bruger salt, så kommer det ovenpå maden, for at smage den til. Bruger man salten i maden og specielt fra starten af processen, så kan man bruge mindre. Det skyldes at salten får sin tid til at arbejde sig ind i råvarerne og derved giver dig meget mere smag for pengene.

 

Brug kvalitetssalt

Salt er ikke bare salt. Når man nu skal begrænse brugen af salt, så brug noget ordentlig. Lad være med at bruge det billige salt til 2 kr. for en pakke til at tilsmage din mad. Brug noget friskkværnet salt af en god kvalitet og du vil opleve en stor forskel. Det billige salt er rigtig godt være man skal salte vand til kartofler, pasta, grønsager med videre, men brug noget ordentlig ved tilsmagning. Du fortjener det.

Du kan købe noget godt kvalitetssalt ved nogle af mine sponsorer og ja det er dyrt. Men det holder længe og du får fantastisk smag for pengene.