Luk munden og bevæg dig mere – NEJ

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt den sætning, når nogen mente de kendte vejen til et vægttab. Det er jo nemt at tabe sig, men skal bare lukke munden og så begynde af bevæge sig mere. Sådan hænger det jo slet ikke sammen. Princippet er godt nok, men det virker så simpelt og det er en varig livsstilsændring med vægttab, som bonus gevinds, ikke.

 

Luk munden

Hvis du skal tabe dig, så er det første sted man skal kigge på sine portionsstørrelser. Men det nytter ikke at man bare skærer ned på maden, for så bliver du sulten. Man skal ændre maden, så den mætter mere og derved så får du samme mæthedsfornemmelse på en lille portion, som du gjorde på en stor.

 

Man skal bare bevæge sig og motionere.

Ja det er meget nemt for normalvægtige at sige. “Du skal bare bevæge dig”

Er du overvægtig, så er man som oftest heller ikke i den bedste form. Nogle kan sagtens være det, hvor overvægten kommer af noget andet, bl.a. muskler, men det er en anden historie.

Derfor kan en løbetur eller endda en gåtur være uoverkommelig og tit har man heller ikke den store selvtillid, så komme ned i et fitness center og udstille sig selv er heller ikke nemt at overkomme. Derfor er det vigtigt at man finder en måde at kunne bevæge sig på hvor man ikke føler sig udstillet.

Jeg har en ven, som tog tyrene ved hornene omkring hans vægttab og han var ligeglad med at udstille sig overfor alle de tynde og tog i et fitness center og knoklede som en gal. Han nåede sit mål, er du den type så “GO DIG”.

Jeg er ikke den type, jeg foretrækker at træne for mig selv, uden andre mennesker. Du kan læse mere om dette emne under artiklen. “Find din træningsstil”