Kanel

Kanel er et fantastisk krydderi, som kan bruges både i det søde. Men faktisk også rigtig godt i det salte køkken. Dette krydderi er god til at skabe en fantastik varm bundsmag i en ret og kan give varme. Det kan skabe det på samme måde som chili kan, men uden at du føler du er ved at brænde op. Jeg har altid både stødt og hele kanel stænger i mit krydderi skab. Det stødte kanel er godt i morgenmad og det søde køkken, f.eks. grød, kager eller andre ting, hvor en hel stang ikke kan udnyttes.

Hvorimod bruger jeg det i det salte køkken. Så lader jeg ofte en hel kanelstang koge med og så fisker den op lige inden servering. Det giver noget fantastisk til retten. du skal ikke være bange for at bruge kanel i det salte køkken, men det er en god ide i starten at hvis du kun kombinerer det med andre stærke smage. Det kan f.eks. være tomat, oksekød, vildt og andre produkter, som kan klare godt med smag. Du skal nok ikke starte med en fiskecurry.

Noget forskning viser at effekten af at man spiser kanel, kan sætte forbrændingen lidt op hvis man indtager det dagligt. Jeg kan hverken be- eller afkræfte om det er rigtigt, men jeg kan godt lide dette krydderi, så jeg bruger det så ofte som det er muligt.

Læs også min artikel: Maden skal smage af noget