Citron verbena

Dette er en urt jeg ikke vil undvære i mit sortiment. Jeg vil ikke lyve og sige at jeg ikke er bidt af en gal citron smag. Er du også det? så skynd dig og få fat i en Citron Verbena. Denne krydderurt har en parfumeret smag af citron og kan sagtens spises rå. Derfor er den meget velegnet i salater eller som smagsgiver til retter, hvor citron fremhæver smagen af de andre komponenter. Jeg har også brugt Citron Verbena i en honningmelon suppe, sammen med proscitto, hvor det smage fantastisk.

Denne urt er min foretrukne, når det kommer som dekoration og smagsgiver til desserter, men du kan også blende den med salt og bruge det i din madlavning eller krydre fisk.

Sådan holder du planten

Citron Verbena er en meget nem plante at holde. Det er en busk og den skyder på trælignende grene. Det eneste man skal være opmærksom på er at den ikke kan lide frost. derfor skal den stilles frostfrit om vinteren. Når det så begynder at blive varmt, så stil den udenfor giv den noget vand og i rigtig mange tilfælde, så vil den komme igen. Jeg har haft Citron Verbena i næsten 10 år nu og jeg har kun prøvet 1 gang at den er død for mig og jeg måtte have en ny. Skal så lige siges at for at dække mit forbrug, så har jeg oftest to planter.

En anden god ting ved denne plante er at den også er god at tørre og bruge til the.

Andre citron agtige urter kan også være rød skovsyre, havesyre eller citron timian