Citron skovsyre – Havesyre

Havesyre eller citron skovsyre er en flerårig plante, som både smager godt og ser flot ud. Den har smukke rødstrengede blade, som ser godt ud i både desserter, salat fiske og grønsagsretter. I modsætning til f.eks. rød skovsyre eller basilikum. Så kan Havesyren kan også dampes let sammen med andre bladgrøntsager, for eksempel spinat. Hvis vi kigger længere tilbage i tiden, så brugte man citron skovsyre som medicin mod forskellige mavesygdomme og skørbug her i Norden. Så den har rigtig mange egenskaber.

Jeg bruger selv denne krydderurt til salater, men også i dampet version. Du skal bare passe på du ikke kommer til at over tilberede dem. Den har en lidt citrusagtig smag, som navnet også antyder og den er god til at give et syrligt præg på retten. Den er også god til fisk og kylling hvor jeg for eksempel bruger den i en kold marinade, som jeg pensler kyllingen med efter den er stegt.

Du vil måske også gerne læse om: Timian, persille og dild