Mynte

Mynte er en meget sjov ting. Mange kender den fra mojitos og så måske fra den indiske dip rajta. Mynte kan mange ting både i det salte, men i den grad i det søde køkken. Denne krydderurt kan godt blive for meget i en ret, hvis det bliver overdoseret. Men bruger man en passende mængde, så smager det dejligt. Jeg kan godt finde på at bruge dem som smagsgiver i salater eller drys på kolde fiskeretter. Mynte er ikke så glad for varme, så det er bedst til kolde retter. Har du for mange mynteblade, så tør dem og brug det som urte the.

 

Andre typer mynter

Der findes mange forskellige slægtninge til denne krydderurt. Ud over den almindelige mojitomynte, så kender mange nok også pebermynte. Udover de almindelige kendte typer, så høre jordbærmynten, chokolademynten og appelsinmynten også til familien. Jeg er meget glad for at bruge chokolademynte og jordbærmynte i det søde køkken. De smager slet ikke at mynte overhovedet, men af den smag som er i navnet, chokolademynten smager lidt af after eight.

 

Plantning af denne krydderurt

Mynte er nemt at have og det er lige meget om det er den almindelig eller de andre smagsvarianter. Det eneste du skal passe på er hvor du sætte den. Den vokser rigtig meget. Derfor er det vigtigt enten at give dem et helt bed, hvor de kan slå sig løs og kæmpe om pladsen, sammen med andre mynter, eller sætte dem i en krukke. Sætter du mynte sammen med andre krydderurter, så vil de blive kvalt hen af vejen.

Læs også om Basilikum og Rød skovsyre