Få din psyke med undervejs

Rigtig mange tror at når man kommer ned i vægt, så bliver man glade, fortiden forsvinder og problemerne er løst. Det er ikke altid tilfældet.

Laver man et hurtigt vægttab, som jeg gjorde. Så kan det være rigtig svært at følge med i hovedet.

Der hvor jeg står nu, hvor jeg har taget min krop fra en størrelse 52-54 til en 38-40, så er det rigtigt svært at kende sin krop. Min form er den samme, heldigvis. Jeg er meget mindre kan jeg se på tøjet, men mit hoved er stadigvæk størrelse 50-52. Når jeg ser på mig selv, så er jeg stadigvæk en plus size kvinde. Det jeg ser i spejlet er det samme, som dengang jeg startede.

 

Plus size indeni – normalvægtig udenpå

Et wake up call som kom for mig, var da jeg var inde i en Zizzi butik der hvor jeg bor og jeg skulle prøve en kjole. Jeg havde en vægt omkring de 80 kg på det tidspunkt. Jeg tog en størrelse M og den kunne jeg godt se var for stor, så prøvede jeg en S og den var stadigvæk for stor, før brugte jeg XL. Ekspedienten kom hen til mig og sagde på den sødeste måde “jeg tror ikke du skal handle tøj her mere, du er blevet for lille” Den var svær at sluge.

Faktisk græd jeg da jeg kom hjem, fordi hvor skulle jeg så finde mit tøj. Jeg ser mig selv som en plus size, men jeg høre til blandt almindelige mennesker.

Det er vigtigt når man begynder på en livsstilsændring, som forandre kroppen og sindet så meget, at man også er forberedt på det. Jeg har min fantastiske mand og min veninde, som jeg snakke med om det. Men det kan være nødvendigt med professionelt hjælp.

 

Tip

Undervejs i dit vægttab er det vigtigt at du finder en person, som du kan snakke alvorligt med. Det er vigtigt det ikke bare er en person som siger “du ser da godt ud, hvad er problemet”. Find en person som lytter og som kan hjælpe dig med at tale ud.