Intet er forbudt i din nye livsstil

Jeg har altid været af den overbevisning, at skal tabe sig og leve livet samtidig. Så skal der ikke være noget, der skal være forbudt overhovedet. For mig ville jeg ikke kunne holde det, hvis jeg overhovedet ikke måtte spise chokolade, is, mælk, mel eller hvad der nu skal udelukkes for at kuren er rigtig. Så ved jeg med mig selv at jeg ville falde i.

For mig handler det mere om, lidt men godt og at man får dækket sine smagsindtryk. Så man kan føle sig glad, tilfreds og ikke føle man mangler noget.

Når man lever på denne måde, som jeg nu gør. Så handler det nærmere om mådehold. Spis det rigtige, naturlige og så spis lidt mindre af det og føl dig godt tilpas.

Fokuser på proteiner i forhold til kulhydrater i stedet for hvad du ikke må spise

I denne livsstil som jeg præsenterer for dig her, der gælder det om at få gode mængder proteiner i forhold til kuldhydrater. At spise noget mad som smager af noget og hvis man skal bruge sukker, så bruge nogle varianter, som påvirker blodsukkeret mindre.

I denne livsstil må du både spise:

  • Pasta
  • Ris
  • Kartofler
  • Smør
  • Mejeriprodukter
  • Brød
  • osv.

Det der ligger i det er, hvis du gerne vil have maksimal udbytte af din livsstilsændring i starten. Så kan det være en god ide at skifte de normale produkter ud med noget som er sundere for dig. Nogle produkter som giver dig flere proteiner og derved større mæthedsfornemmelse.

 

Pasta = fuldkortspasta, linsepasta eller alternativt frisk pasta

Ris = bulgur, perlespelt, perlebyg

Kartofler = sødkartoffel

Brød = fuldkorn og kerneversioner

 

Du kan sagtens spise de almindelig typer, hvis du gerne vil. Så skal du bare spise omkring 30-50 gram mindre. Grunden til du godt kan spise frisk pasta, er fordi det påvirker dit blodsukker mindre end tørret pasta og det mætter mere.

Når du starter denne livsstil, så er der meget du skal lære. Det er bare vigtigt at du ikke føler du mangler noget. Du får ingen facitliste, men nogle principper, som du skal lave din mad efter. Du kan altid bruge mine opskrifter herinde til at komme godt i gang, men efterhånden, så kan du sagtens eksperimentere efter principperne selv.

 

Hvis du vil have søde sager – portionsanretning er svaret

Hvis du skal spise søde sager, og du har svært ved at begrænse dig. Så portions anret dine søde sager. Mennesker er som oftest sjovt bygget, at vil vi gerne have mere, men at vi skal rejse os for at hente det, så bliver det ofte ikke til noget. Så læg to stykker chokolade på en tallerken, en kugle is i en skål eller et lille stykke kage på en kagetallerken, anret det pænt og pak resten væk.

 

Spis hjemmelavet sødt eller kvalitetsprodukter

At leve efter denne livsstil kræver en del tid i køkkenet, eller at man køber speciallavet kvalitetsprodukter. Når du skal have søde lækkerier, så opfordre jeg til at du laver det selv, f.eks. nogle af mine opskrifter “sødt”. For på den måde ved du hvad der er i. Hvor meget sukker det indeholde, hvilken type, men også fedtmængde og mel type, bær/frugt kvalitet med mere.

Når du ved hvad råvarer der er i det du spiser, så ved du også hvad du putter i din krop. Det samme gælder is. Jeg vil opfordre alle til at forsøge at lave deres egen is, det er sjovt, man kan lave den smagsvariant man elsker. Jeg ved godt det er lidt dyrt, men du skal jo heller ikke spise så meget, så det går lige op i på den lange bane og det er bedre for dig. Skal du købe kage eller is, så køb det ved nogle små delikatesser, for de ved hvad der er i deres kager og du ved det er kvalitet og ikke indeholder en masse, som ikke er godt for dig.

Har du svært ved at stoppe med at spise sødt – så lad helt hver

Er du typen, som ikke er god til at stoppe sig selv når du først er gået igang med isen, slikket eller hvad du synder med. Ved du med dig selv at du ikke ville kunne lade være med at gå ud i skabet og hente chokoladen midt på dagen og spise den. Så lad være med at have det i huset.

Det kan specielt være svært i starten at styre mængden af mad, sødt osv. Så der kan det være en god ide at tage en kold tyrker fra fristelserne. Når så du har fået styr på den nye livsstil, så køb eller lav meget små portioner sødt og nyd dem i fulde drag.

 

Spørg om det mad du køber

Det er helt i orden at du er interesseret i den mad, som du gerne vil købe og ofte så vil dem som har produceret det også gerne fortælle om det. Specielt hvis de går op i det. Det er jo deres hjertebarn.

Husk du må spise alt, men det kræver at du kan stoppe dig selv, spise mindre portioner. Sammensætte din mad korrekt og nyde det uden at du føler du synder. Du tager ansvaret for hvad du putter i din krop og derfor er intet er forbudt i din nye livsstil.

 

Du kan også læse artiklen: “Du må stadigvæk gerne synde”