Forfattermaria
Bedømmelse

Torsk på hvidkålsbund er en hurtig hverdagsret for til 4 personer, med en masse grønsager. Kan laves på 20 minutter og mætter godt

Torsk på hvidkålsbund fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 15 minutterTotal20 minutter
Til 4 personer
1

Denne opskrift er til 4 personer

Fisk er godt og herhjemme spise vi så mange forskellige typer fisk som vi kan. Fisk indeholder rigtig mange gode ting og så fisk rigtig godt når man skal tabe sig bl.a. på grund af kalorieindholdet. Hvis man ikke er så vild med fisk, så kan du sagtens bruge kylling.

Det man skal passe på med fisk er at det ikke bliver stegt tør. Hellere en lille smule undertilberedt end overtilberedt.

Jeg gør ofte gerne det med fisk at jeg steger på den ene side indtil jeg kan se den er stegt halvt igennem. Så vender jeg fisken og lader den stege maks. 30 sekunder og så slukker jeg for panden og lader den stå på eftervarmen og blive færdig.

Hvidkålsbund
2

Vask og skær broccolien op i buketter og skær stokken i 1,5 cm stykker.

Skræl ingefæren og sker den i små tern

Fjern skallen på hvidløget og skær det i tynde skiver

Fjern skrallen fra løget og del det halv over og skær løget i skiver.

3

Start wokken, panden eller gryden op for fuld varme.

Tilsæt olien, løg og broccoli og lad det stege i 2-3 minutter

Skrue ned og tilsæt ingefær og hvidløg, salt og peber. Lad det stege 2 minutter

Tilsæt kokosmælken og lad det koge i 6-7 minutter

4

Mens retten koger, snit hvidkålen i meget tynde skiver, så den er klar til at komme i gryden.

Torsken
5

Efter du har snittet hvidkålen, så sæt en pande over på fuld varme

Tilsæt smørret, pas på det ikke bliver for brunt

Hvidkålsbunden
6

Tilsæt hvidkålen til retten og lad det koge 2 minutter med. Sluk derefter og lad det trække færdig.

Smag til med salt og peber

Torsken
7

Krydder torsken med salt og peber

Læg den på panden og lad den stege ved fuld varme, til du kan se den er stegt halvt igennem.

Vend herefter fisken og lad den stege 30 sekunder, sluk herefter for panden og lad fisken trække færdig på eftervarmen.

Anretning
8

Del hvidkålsbunden op mellem de 4 personer og placer den på midten af tallerkenen. Få lidt af væden med, men måske ikke det hele. I så fald ville det være en god ide med en dyb tallerken 🙂

Placer fisken ovenpå hvidkålen

Drys med græskarkerne og så er retten klar til servering

Velbekomme 🙂

Ingredienser

Til 4 personer

Vejledning

1

Denne opskrift er til 4 personer

Fisk er godt og herhjemme spise vi så mange forskellige typer fisk som vi kan. Fisk indeholder rigtig mange gode ting og så fisk rigtig godt når man skal tabe sig bl.a. på grund af kalorieindholdet. Hvis man ikke er så vild med fisk, så kan du sagtens bruge kylling.

Det man skal passe på med fisk er at det ikke bliver stegt tør. Hellere en lille smule undertilberedt end overtilberedt.

Jeg gør ofte gerne det med fisk at jeg steger på den ene side indtil jeg kan se den er stegt halvt igennem. Så vender jeg fisken og lader den stege maks. 30 sekunder og så slukker jeg for panden og lader den stå på eftervarmen og blive færdig.

Hvidkålsbund
2

Vask og skær broccolien op i buketter og skær stokken i 1,5 cm stykker.

Skræl ingefæren og sker den i små tern

Fjern skallen på hvidløget og skær det i tynde skiver

Fjern skrallen fra løget og del det halv over og skær løget i skiver.

3

Start wokken, panden eller gryden op for fuld varme.

Tilsæt olien, løg og broccoli og lad det stege i 2-3 minutter

Skrue ned og tilsæt ingefær og hvidløg, salt og peber. Lad det stege 2 minutter

Tilsæt kokosmælken og lad det koge i 6-7 minutter

4

Mens retten koger, snit hvidkålen i meget tynde skiver, så den er klar til at komme i gryden.

Torsken
5

Efter du har snittet hvidkålen, så sæt en pande over på fuld varme

Tilsæt smørret, pas på det ikke bliver for brunt

Hvidkålsbunden
6

Tilsæt hvidkålen til retten og lad det koge 2 minutter med. Sluk derefter og lad det trække færdig.

Smag til med salt og peber

Torsken
7

Krydder torsken med salt og peber

Læg den på panden og lad den stege ved fuld varme, til du kan se den er stegt halvt igennem.

Vend herefter fisken og lad den stege 30 sekunder, sluk herefter for panden og lad fisken trække færdig på eftervarmen.

Anretning
8

Del hvidkålsbunden op mellem de 4 personer og placer den på midten af tallerkenen. Få lidt af væden med, men måske ikke det hele. I så fald ville det være en god ide med en dyb tallerken 🙂

Placer fisken ovenpå hvidkålen

Drys med græskarkerne og så er retten klar til servering

Velbekomme 🙂

Torsk på hvidkålsbund