Spidskommen

Lad os lige starte ved at spidskommen og almindelig kommen ikke har noget med hinanden at gøre. Spidskommen er et krydderi, som har en meget anderledes smag end mange andre krydderier. Den har en meget sød duft og kan virke bitter og jordagtig hvis man smager på den.

Mange bruger muligvis dette krydderi i hummus, gryderetter eller chili con carne. Jeg kan også godt lide at bruge den i salat dressinger, sammen med timian, citron, hvidløg og olie. Man skal ikke være så bange for et krydderi som spidskommen, selvom det har meget smag. Bruger man det rigtigt sammen med andre stærk krydderier, så som chili og kardemomme, så kan den passe til mange ting.

 

Kan hjælpe mod sygdomme

Udover at være et velsmagende krydderi, som kan bruges i mange retter. Så har spidskommen i mange år været brugt mod f.eks. fordøjelsesproblemer, astma, bronkitis, forkølelse, anæmi samt forskellige hudlidelser. så det er et meget godt krydderi at anvende.

 

Kan det bruges som slankemiddel ?

Nogle studier tilbage i år 2015 fortalt også at hvis man indtager 3 gram spidskommen om dagen, så ville det kunne hjælpe til et bedre vægttab. Jeg må sige at under min kur har jeg ikke brugt det på den måde, men kraftige krydderier kan hjælpe til med at sætte forbrændingen i vejret. Så det er klart en mulighed at det kan hjælpe. Man kan købe krydderiet som kosttilskud, hvis man gerne vil prøve det.