At være en plus size – skal ikke være det der definere dig

I den verden vi lever i, så er der rigtig mange som vi blande sig i hvordan man skal være, hvordan man skal se ud, hvordan man skal leve. Der er mange af de ting som ikke længere er en privat sag. For mange år siden var det rygerne der stod for skud. Nu kan det godt virke til at det godt kunne blive plus size mennesker.

 

 

Arbejdet blander sig i din vægt

Jeg har hørt snak om at nogle firmaer vil begynde at forlange at deres ansatte motionere, lærer om kost og hvordan de skal passe på sig selv. Det kan godt provokere mig. Så længe man kan passe sit arbejde, så synes jeg ikke det er arbejdsgivernes opgave at bestemme hvordan man skal leve. Hvis de derimod stille midlerne til rådighed, til dem som gerne vil ændre livsstil, så synes jeg det er en fantastisk ide, men ingen tvang.

 

Det bliver nemmere at finde tøj

Jeg skal være den første til at indrømme, at komme ned i vægt, gør måske livet nemmere 10-15 % af tiden. Det er blevet en del nemmere at finde moderigtig tøj. En anden ting, som jeg også kan se og mærke, er min fysiske form er blevet bedre og min kondition er blevet fantastisk i forhold til hvad den var. Men rigtig mange af de problemer jeg havde i min plus size størrelse, har jeg også nu. Det gælder bl.a. skader og psyke, det har vægten ikke ændret på. Jeg siger ikke at et vægttab ikke kan ændre på skader. Men det er vigtigt at man ikke kun taber sig, for at komme af med smerterne, der skal også være andre grunde.

 

Lægerne

Når det så er sagt, så har jeg aldrig haft et problem med at være plus size. Det jeg blev træt af var at lægerne blev ved med at hænge mine led problemer og sygdom op på min vægt. Som om at det var hele årsagen til det. Det kan jeg så konstatere nu, at vægten var ikke problemet. Det vidste jeg godt inden, men nu kan vi arbejde videre mod den rigtige årsag.

 

 

Folk kigger

Du kender sikkert alt til at hvis du går ned af gaden, så føler du at folk kigger på dig, du føler ikke du bliver taget seriøs på jobbet. Du oplever at næsten lige meget hvilket problem du har, så bliver det hængt op på din vægt. Tror rigtig mange plus size, mig selv inkl.,  har oplevet dette.

 

I tv

Igennem den senere tid har der være meget fokus på plus size. TV2 sendte bl.a. udseendelsen Nadja og de 170 kg. Som viste at overvægt ikke skyldes at man er doven.. At det også sagtens kan være en psykisk lidelse. På samme kanal var der også en udseendelse “Jeg er fed”. Med forskellige plus size kvinder fra Skandinavien, som forsøgte at vise skønheden ved plus size.

 

Selvom du er plus size så er du stærk…

Du kan sagtens være en plus size kvinde eller mand, med et stærkt udseende, en stærk personlighed og som vil fremad. Om man vejer 90-100 kg eller mere, med et BMI over 25, så er man en person med holdninger, følelser, kvaliteter og faglig kompetence. Det ændrer din vægt ikke på.