Den bedste måde at få nogle pålidelige vejninger på en badevægt

Jeg har personligt altid hadet en badevægt. Ligefra jeg har været 7-8 år har jeg skulle på den en gang i ugen, for at mine forældre kunne følge med. Som I nok har regnet ud så var jeg allerede en større pige dengang. Det var jo overhovedet ikke i ond mening og jeg hadede det også når man skulle til sundhedsplejersken, lægen og hvor man ellers skulle på vægten. Jeg kunne bedst lide tandlæger, der var ingen vægt 🙂

I forbindelse med mit vægttab, har jeg prøvet at teste min egen krop lidt ad efterhånden som jeg begyndte at kunne tolerere denne her badevægt. For det var ikke nemt i starten af livsstilsændringen.

En vægt er faktisk meget upålidelig, når man skal veje sig. Om den viser rigtigt fra gang til gang kan man ikke være sikker på. Hvad din vægt vis afhænger af mange ting, hvor meget du har drukket dagen før, hvad du har spist, hvor meget du har trænet , cyklus hvis du er kvinde osv. Faktisk kan de vægt ændre sig fra time til time også selvom du ikke spiser eller drikker noget. Hvis man skal få de meste optimale vejninger. Så er det vigtigt at man gør følgende:

 

  • Forsøger at veje sig på samme tidspunkt
  • Helst samme dag i ugen, og er du kvinde så hver opmærksom på din cyklus
  • Spis eller drik ikke noget inden du skal på vægten
  • Du skal gerne have været på toilettet
  • Hvis du fra først vejning laver morgentræning inden, så er det vigtigt at gøre samme før hver vejning
  • Drik gerne samme mængde væske dagen før hver vejning

 

Selvom du gør alt det , så kan de stadigvæk være svingninger. Men skal du kun bruge en cirka vægt, så er det jo også fint nok. Samtidig med at du går på vægten, så brug også et målebånd og et spejl. Det kan du læse mere om i denne artikel “ Brug et målebånd sammen med din vægt