Hvorfor blev jeg interesseret i mad og hvad er mine holdninger

Jeg har altid været interesseret i mad, men da jeg opdagede hvor meget det gav mig og stå i køkkenet og hjælpe min mand med hans mavefunktion, så gav det mig bare endnu mere.

Jeg elsker at stå i køkkenet og se en ret komme til live imellem mine fingre og så ikke mindst at spise den bagefter. Man kan alt i et køkken og selvfølgelig er der nogle regler som vi være en god ide at overholde. Men man kan også lave fri leg og alt efter hvor dygtig man er kan den fri leg blive vild.

Mad kan meget

Mad kan utrolig mange ting og som Umahro Cadoggan siger, så har hver lille ting du putter i munden betydning for hvordan din krop har det. Jeg har bevist at med den rigtig kost og nogle enkle kostprincipper, så kan man tabe sig. Og det er uden at man behøver kunstige produkter eller gå ned på fedt eller sukker. Man skal erstatte de ting, som er dårlige for en med andre produkter som kan det samme, men har en sundere sammensætning, spise mindre portioner og ellers nyde livet.

Jeg har fundet en passion, for rigtig mad af gode råvarer, som er lavet fra bunden. Det er vigtigt for mig at jeg ved hvad der er i den mad jeg spiser og derfor går jeg også ind for synlighed i maden.

Når min mand og jeg er ude og spise eller hjemme hos vores venner. Så laver jeg ikke et forhør i hvad der er i den mad som de serverer. Det er der ingen grund til. Jeg synes også at man skal lærer at slappe af omkring det hysteri, der er omkring hvad er rigtigt og hvad er forkert. For det der er rigtigt for dig, er måske forkert for mig. Alle kroppe er forskellige.

 

Skal vi lave noget specielt til dig – nej

Jeg oplever ofte når jeg kommer ud til folk og de skal byde mig på mad og de ved jeg har været igennem et vægttab, så spørger de mig “hvad spiser du nu ?, for at komme helt derned i vægt”. Der er mit svar “Det samme som dig” Servere folk fløde, fedt osv. så spiser jeg det de servere, med god samvittighed og så regulere jeg mit indtag dagen efter, går det helt godt så er det over flere dage. 🙂

 

Pre-fabrikeret mad – forsøg at undgå det

Jeg har det lidt stramt med pre-fabrikeret mad, som indeholder en masse e-numre, da de jo princippet ikke er gode for os. Problemet er bare at de kan være svære at komme udenom. Derfor forsøger jeg også selv at lave så meget som muligt fra bunden, så begrænser jeg indtaget. Men jeg får dem da stadigvæk. Andre steder hvor vi får e-numre og kunstige stoffer ind i os, uden at tænke over det er de her quick løsninger. Færdiglavet blomkåls ris, skrællet og snittet gulerødder med videre, for at de kan holde i køledisken. Mange af de produkter er tilsat kemikalier, for at de ser bedst ud, længst tid. Med de rigtige maskiner, så kan disse produkter hurtig erstattes med en sundere version, som ikke tager meget længere tid. Det kræver bare at du lærer at lave “smart cooking

 

Sødestoffer – nej tak

Det som jeg ikke tolerere overhovedet det er kunstige sødestoffer i alle afskygninger. Med udtagelse af hvis man har en ren Stevia eller Astetisk sukkerurt og man tørrer den selv og søder med. Jeg mener ikke man skal erstatte almindelig rene produkter, med light, sukkerfrit eller hvad ved jeg. Man skal spise noget mindre af det naturlige.

 

Vores døde kroppe nedbrydes langsommere end for 20 år siden

Vi får generelt alt for mange kunstige ting ind i vores kroppe og meget forskning viser at det påvirker os negativt. Det gælder både fertilitet, kropsfunktioner, men også når vi skal herfra.

Jeg har hørt fra en bedemand som har været meget længere i branchen. At han kunne se en forskel på de døde kroppe han fik ind for 20 år siden og så dem han får ind i dag. Der begyndte dem for 20 år siden hurtigere at nedbryde end vores kroppe gør i dag. Meget andet forskning viser at hvis man kigger på den periode, så indtager vi jo mange flere kemikalier i dag end bare for 20 år siden. Så jeg tænker om der kan være en sammenhæng.

 

Du kan også læse artiklen: “Hvad startede alt det her for mig”