Det kan være svært at være social, under en livsstilsændring –  men prøv

Det kan være så svært at være ude blandt andre mennesker, på cafe, til fest eller noget helt tredje, når man er i gang med en livsstilsændring. Ofte har folk det mad, som du spiste før i tiden. Har man ikke været i gang så længe med sit vægttab, så kan man godt have kreavings efter den gamle type mad, fordi den nye type ikke endnu opfylder ens behov.

Personligt synes jeg selv at det var meget meget svært at være ude blandt andre, under mit vægttab. I starten af livsstilsændringen var jeg utrolig hård ved mig selv, ingen slinger i valsen. Netop for at få brudt de kreavings jeg havde. Det gjorde det også utroligt svært at få mad ude. For portionerne var for store, stort set alle drikkevarer var der sukker i. Jeg følte det var pinligt til en festlig lejlighed, bare at drikke vand, for så kunne folk jo også få andre ideer, da jeg jo også var i den fødedygtige alder.

Jeg blev væk fra nogle arrangementer og fik faktisk også isoleret mig lidt. Min mand tog ud, men jeg blev hjemme og jeg ser nu at det var en fejl.

Find en balance i dit selskabsliv

Det er måske ikke en smart ide at være ude hver dag i weekenden. Men sig ja til et arrangement minimum 1 til 2 gange i måneden. Der er andet i verden end vægttabet. Hvis du skærer alle dine venner og familie væk, så skærer du også alle de mennesker væk, som kan hjælpe dig med at holde vægttabet på lang sigt.

Find en strategi for hvad du vil spise når du er ude og hvad der er okay for dig at synde. Det er en god ide når man er ude og spise flest grønsager og rent kød, hvis det er på menuen. Hvis du skal ud til nogle som du ved spiser mad med meget fedt og kulhydrater, så forbered dig på det. Spis muligvis lidt mindre kalorier, ikke mad, i dagene op til, så du har lidt at synde for og så motioner lidt ekstra. Derved så får du en social gevinds og du har taget ansvar for dit vægttab.

Du vi måske også gerne læse denne artikel: Få din psyke med undervejs