Hvad startede alt det her for mig

Alt det her startede for mig for mig i år 2013. Jeg havde mødt min kæreste, som nu er mine mand i år 2012. Han havde en tarm sygdom, som gjorde at han var meget afhængig af et toilet, ligegyldig hvor vi var henne. Det eneste som lægerne kunne gøre var at give ham imodium og  husk med kalk, for at stoppe det. Han spiste mange imodium om dagen, for at kunne holde hans mave i orden og det synes jeg ikke var rimelig.

Så jeg begyndte at sætte mig ind i hvordan kroppen virker, hvordan maden optages i kroppen. Hvilke typer produkter og sammensætninger der måske kunne virker og hvordan kulhydrater, protein, fedt og sukker påvirkede maven.

Alt det informationssøgning gjorde at jeg begyndte at eksperimentere i køkkenet. Jeg har altid været glad for mad og har godt kunne lide at arbejde i køkkenet. Både at lave salte og søde retter, men kunne godt mærke mig passion blev stærkere og stærkere.

Herefter begyndte vi at eksperimentere med hvordan maven reagerede på salt, sødt, bitter, surt og omami og der kom vi et godt stykke ved. For vi fandt ud af at syre påvirker maven meget negativt, men kun hvis det er rå syre. Igennem årene er det lykkedes at få hans mave til at virke rimelig optimal.

 

Igennem årene fik jeg flere og flere skader

Jeg lider af kraftig hypomobilitet i mine led og det gør desværre at jeg meget let kommer til skade og forstrækker leddene, som desværre aldrig trækker sig tilbage igen. Sammen med maden, som vi efterhånden havde fundet ud af virkede til min mand, så begyndte jeg også at eksperimentere lidt på mig selv, for at se om der var noget som kunne hjælpe på mine led. Jeg fandt ud at sunde fedtsyrer, som der er i avokado, mandler og de ting, kunne tage noget af mine skader og så begyndte jeg at kigge lidt på sukker og sukkertyper, hvilket viste sig var meget praktisk længere inde i forløbet.

 

Fra mave til slankekur

Da jeg så fik at vide af lægerne at jeg skulle tabe mig for at de ville hjælpe mig. Så begyndte jeg at bygge videre på den viden som jeg havde fra tidligere. Jeg blev mere og mere opmærksom på blodsukkervenlig mad og hvor vigtigt protein er for at man kan fungere og ikke mindst forhindre at du spiser for meget og det var faktisk det der førte til mit store vægttab.

 

Min lange rejse med mad er ikke slut endnu…

Denne lange rejse har vist mig meget omkring mig selv, hvordan min egen krop virker, hvordan den reagerer. Det er meget vigtigt at påpege at de ting jeg nævner som virker for mig og min mand. Ikke er sikkert at det virker for dig, men det kan være et sted at starte.

For mig er det vigtigt at denne blog, kan hjælpe de mennesker, som føler de står fast i hvad de skal gøre i forhold til at deres krop. Det gælder både når det kommer til vægttab, skader eller andre gener. Mad kan løse nogle problemer, men ikke alt. Meget af denne rejse er psykisk.

 

Hvad startede alt det her for mig ? Jeg vil sige det var en tilfældighed og livet bane, som gjorde at jeg kom ind på denne stig. Jeg havde slet ikke regnet med at jeg ville ende i at skulle lave en livsstilsblog.

Synes du denne artikel var spændende, så læs også:  Alle siger “du ser så godt ud” efter et vægttab – men du føler det ikke selv