Du skal finde tiden til dig selv

En af de store problemer, som jeg ser at folk har i dag er tid.

Jeg har en veninde, som gerne vil ned i vægt. Det eneste problem er at hun skal have tid til det, hun har altid nogle andre der kommer før hende. Sådan som jeg ser det, så er og bliver man nødt til at tage sig af sig selv, sætte tid af til en selv. Gøre sig selv til en prioritering.

Hjemme hos os havde vi snakken inden jeg giv i gang med det her og jeg var sikker på at jeg havde opbakningen fra min mand. Det betød og stadigvæk betyder, at han var nødt til at ofre noget af hans alene tid og gøre nogle at de pligter, som jeg gjorde før, for at dette kunne lykkedes.

Det han har fået ud af det er en sundere og gladere kone, som efterhånden er ved at blive gladere og gladere for sig selv. Selvom det tager tid.

Det er vigtigt at du prioritere dig selv en gang imellem. Du skal skal finde tiden til dig selv en gang imellem i stedet for at du altid kommer til sidst. Er du gladere, så har du også mere at give til de mennesker der er rundt om dig. Derved giver du dem faktisk mere end du gjorde før.

Det er ikke egoistisk at tage sig af sig selv først  

Mange tror det er egoistisk at tage sig af sig selv først. Men hvis man ser på det på samme måde, som man gør ved en flyulykke. Der skal man også tage sin egen maske på, før man skal give sit barn eller hjælpe en anden med at tage deres på.

Som mennesker har vi kun en vis mængde energi som vi kan give. Nogle mere end andre, uden det går ud over en selv. Derfor er det også vigtigt at vi tager os af os selv. Får givet vores krop det den skal bruge, får plejet vores krop og givet næring til vores sind. Det kan gøres på mange måder.

Hvis du er egoistisk og tager dig af dig selv, så er det rigtigt at du måske mister en lille smule tid, sammen med dem som du holder af. Til gengæld så kan du være mere til stede når du så endelig er der, fordi du endelig har overskuddet. Det kan også være at det åbner nogle helt andre mulighed for at være aktive sammen som familie. Derved give det dig det du skal bruge til vægttabet, men også giver dig socialt samvær på en anden måde.

 

Find det der giver dig energi

Det er vigtigt du finder det der gør dig glad. Om det så er en løbetur 3 gange i ugen, en massage en gang i måneden, en shoppe tur med tøserne en gang imellem, gå på madlavningskursus eller hvad det kan være der giver dig energi. Både til hverdagen, livsstilsændringen og de mennesker du holder af.

 

Læs også artiklen: Lyt til dig selv