BMI er oldnordisk

I det danske sygehusvæsen, fokusere man rigtig meget på BMI. Hvis du ikke ved hvad BMI betyder, så står det for Body Mass Index og den er meget firkantet i den måde som den ser vægt på. Der regner du din højde x højde og det tal dividere du op i din vægt.

Eks:

Højde: 172 cm

Vægt: 70 kg

1,72 x 1,72 = 2,9584

70/2,9584 = 23,66

 

Hvis dit BMI er:

  • under 18 så er du undervægtig
  • Mellem 18 og 25 der er du normalvægtig
  • Over 25 så er du overvægtig
  • Over 30 så er du svær overvægtig

 

BMI tager ikke højde for hvor kraftig dit skelet er, hvordan du er bygget, hvor fedtet sidder osv. Derfor synes jeg at man skal kigge på andre faktorer, når man skal finde ud af hvor overvægtig man egentlig er.

Sådan som min vægt er nu, der er jo kun lige i kanten mellem normalvægtig og overvægtig. Jeg bruger størrelse M i tøj og du kan se mit skelet tydeligt igennem huden. Derfor så skal man ikke altid kun gå ud efter BMI

Jeg ved godt, at skal du bruge dit vægttab i forbindelse med noget på sygehuset, så bliver du nødt til at gå ud fra BMI. Men gør du det her for dig selv. Så brug spejlet og et målebånd i stedet og lav en struktureret rutine med badevægten, så du får så pålidelige resultater, som muligt. Du kan læse mere om hvordan du får mest pålidelige resultater fra din badevægt her: “Den bedste måde at få nogle pålidelige vejninger på en badevægt”