Dild

Dild er en krydderurt som smage lidt af lakrids. Man kender den ofte i forbindelse med fisk, hvor den ligger som pynt på toppen, men denne anis krydderurt kan meget mere end det.

Jeg bruger ofte denne krydderurt i dressinger, salater eller andre steder hvor jeg gerne vil have en mild anissmag i modsætning til bronzefennikel. som er noget kraftigere.

Dild har ikke kun plads i det salte køkken, men også i det søde. Det man bare skal huske på er at dild ikke er god når den er varmet. Man kan sagtens putte det i kokosmælk, fløde og så koge det op, for at give smag. Men det er ikke appetitlig at spise bagefter, så det skal fjernes.

Plantning

Man kan sagtens gro dild selv, men jeg plejer at købe de billig dildpotter i supermarkedet af god kvalitet og sætter dem ud i mine krukker. Så kan de blive store der. Det som man skal passe på med, med denne krydderurt og for den sags skyld også persille er at det ikke går i stok. For så smager det ikke så delikat længere. En plante går ofte i stok hvis den mangler vand, for så begynder den at stresse. Går planten først i stok, så kasser den og køb en ny. De små lækre nye dild skud er de bedste.