Når tingene går i stå

Du kan ligeså godt indse nu, at du vil højst sandsynlig opleve undervejs i dit forløb med at få det bedre, at det hele vil stå stille. Vægten flytter sig ikke, motivation daler derfor. Du kan ikke se meningen med det arbejde/indsats, som du gør. Det er desværre helt normalt…

Jeg kan godt huske i løbet af mit vægttab, der var der tiden. Hvor ikke følte at det hele giv hurtigt nok, alt stod stille. Jeg blev ked af det, frustreret på mig selv, følte ikke jeg gjorde det godt nok. Det er alt sammen negative tanker, som kan være meget svære arbejde sig igennem.

 

Hvad kan man gøre når tingene går i stå ?

Det jeg valgte at gøre var at holde en pause, fokusere på noget andet og derved oplade ny energi, men uden at jeg bragte det, som jeg havde opnået, i fare for at blive spoleret.

Jeg vil ikke anbefale at du tager disse pause, hvis du er blevet helt komfortabel med kostprincipperne endnu. Men gør noget for dig selv, forkæl dig selv. Gå til massør, frisør, i spabad eller hvad der gør dig glad og læg dit fokus lidt vægt fra din forandring. Derved får du ny energi til at kæmpe videre.

Efterhånden som du når ned i vægt, så kan du opleve det bliver svære og svære at nå de sidste kilo. Årsagen er ofte at din krop er kommet i form, du har ikke så meget vand i kroppen, du opbygger måske muskler (som vejer mere end fedt) osv. Kig derfor i spejlet og brug målebåndet, for ændringer er der stadigvæk, måske bare ikke på vægten.

Læs også min artikel: Du gør det rigtige, men vægten går op – hvad sker der