Bronzefennikel

Bronzefennikel er en af de krydderurter som jeg bruger som slik. Den smager lige carletties lakridspinde og er man i gang med at tabe sig. Så er det fantastisk man kan få noget som smager som slik, men der ikke er nogen kalorier i.

Denne krydderurt har en meget anisagtig smag, men ikke på samme måde som dild. Den er rigtig god at bruge som smagsgiver til fisk under tilberedning. Vælger man det, så plejer jeg at lægge noget nyt på inden servering. Det fungere også rigtig godt i salater, specielt kartoffelsalat. Men den kan også virke i en tomat eller melon salat, hvor man gerne vil tilføje noget lakrids.

Plantens struktur og hvordan den gror

Bronzefennikel ligner til forveksling dild lidt, men det er bare meget mere grov og stikker man næsen i den, så er man ikke i tvivl. Jeg elsker denne krydderurt, men jeg må lige advare jer hvis i tænker på at plante en derhjemme. Den vokser rigtig meget, sætter skud der hvor den kan komme til det. Det gælder både mellem fliser, blomsterbede og hvor den ellers kan få fat. Så det gælder om at begrænse den. Mine bronzefennikler kan sagtens blive omkring 1,5 meter høje og de er meget dekorative at have stående og har man den stående nær en terrasse og der er lidt fugt i luften, så kan man dufte dem.

Andre anis agtige krydderurter kan også være dild